استاد درس خارج حوزه علمیه خراسان با تاکید بر «خطابات قانونی» گفت: خطابات قانونی بهعنوان رویکردی نوآورانه در فقه، نه تنها ملاک اصلی است بلکه ارتباط مستقیم و عمیقی با روشهای اجتهادی دارد و برای رسیدن به فهمی عمیقتر و توسعه این رویکرد، نیازمند تلاشهای مستمر و همفکری است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه علمیه خراسان، حجتالاسلام والمسلمین ملکی، در نشست اساتید درس خارج این حوزه، به محورهای تربیت حوزههای علمیه به سبک امام(ره) و همچنین اهمیت «خطابات قانونی» پرداخت و توجه به «ولایت فقیه» و «مسائل مستحدثه» را برای ترویج فقه امام خمینی(ره) ضروری دانست.
وی در این راستا، تلاش برای ایجاد روحیه پرسشگری در میان طلاب را به عنوان دو اصل بنیادین در حوزههای علمیه معرفی کرد.
استاد درس خارج حوزه علمیه خراسان با تأکید بر خطابات قانونی، بیان کرد: خطابات قانونی بهعنوان یک رویکرد نوآورانه در فقه مورد توجه قرار گرفته و این نظریه با روشهای اجتهادی ارتباط مستقیمی دارد که برای پیشرفت و توسعه این نظریه، لازم است که به درک عمیقتر و پویاتر از آن پرداخته شود.
حجتالاسلام والمسلمین ملکی با اشاره به چالشهای پیشروی خطابات قانونی و برداشتهای سطحی از این رویکرد، بهویژه در رابطه با مسائل کلان جامعه، پیشنهاد داد: حوزههای علمیه باید با توجه به اصول ولایت فقیه و مسائل مستحدثه، به سمت پویایی و کارآمدی بیشتر در روشهای اجتهادی حرکت کنند.
گفتنی است؛ نشست اساتید درس خارج حوزه علمیه خراسان، در ادامه سلسله نشستهای تخصصی مکتب فقهی امام خمینی(ره)، به همت گروه پژوهشی مکتب اجتهادی امام خمینی(ره)، مؤسسه آموزش عالی حوزوی ائمه اطهار(علیهمالسلام) مشهد و با همکاری مدیریت پژوهش و توسعه علمی حوزه علمیه خراسان، در محل این مؤسسه برگزار شد.