عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: برای پویایی فقه، تقویت گفتمان «اصالت» و «معاصرت» ضروری است و ترکیب متوازن این دو گفتمان، موجب تداوم و پاسخگویی فقه به نیازهای روز و تحولات جامعه خواهد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه علمیه خراسان، آیت‌الله ابوالقاسم علیدوست، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در نشست اساتید درس خارج این حوزه، به بررسی گفتمان «اصالت و معاصرت» و نظریه خطابات قانونی امام خمینی (ره) پرداخت.

وی با اشاره به اهمیت حفظ اصول فقهی(اصالت) در کنار تطبیق فقه با شرایط زمانه(معاصرت)، تصریح کرد: این دو مفهوم باید به‌گونه‌ای متوازن ترکیب شوند تا فقه نه تنها بتواند پاسخگوی نیازهای جامعه باشد، بلکه مبانی اصیل آن نیز حفظ گردد.

آیت‌الله علیدوست در ادامه به نظریه خطابات قانونی امام راحل(ره) اشاره کرد و افزود: این نظریه، قوانین را به صورت کلی در نظر می‌گیرد و تأثیر آن بر فقه و اصول فقهی را می‌توان به‌عنوان یک تحول فلسفی در حکمت متعالیه در نظر گرفت.

وی به کاربردهای این نظریه در مسائل حکومتی اشاره کرد و بیان داشت: این نظریه به امام خمینی(ره) این امکان را داد تا نهادهایی همچون مجمع تشخیص مصلحت نظام را به‌طور مؤثر تأسیس کند و مسائل حکومتی را از دریچه‌ای نو و مبتنی بر اصول فقهی، اما همگام با نیازهای زمانه، بررسی نماید.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پایان تأکید کرد: بنابراین، فقه برای پویایی و تحولات مستمر خود، نیازمند تقویت گفتمان «اصالت» و «معاصرت» است و ترکیب صحیح این دو گفتمان، می‌تواند موجب تداوم و پاسخگویی فقه به نیازهای اجتماعی و دینی جامعه شود.

گفتنی است؛ نشست اساتید درس خارج حوزه علمیه خراسان، در ادامه سلسله نشست‌های تخصصی مکتب فقهی امام خمینی(ره)، به همت گروه پژوهشی مکتب اجتهادی امام خمینی(ره)، مؤسسه آموزش عالی حوزوی ائمه اطهار(علیهم‌السلام) مشهد و با همکاری مدیریت پژوهش و توسعه علمی حوزه علمیه خراسان، در محل این مؤسسه برگزار شد.

تعداد بازدید :30
کلیه حقوق این سایت متعلق به مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) است.